Vaals

Vaals staat niet alleen bekend om zijn prachtige natuur, maar ook het stadje zelf is het ontdekken waard.
Met zijn grote on-Nederlands aandoende huizen en statige zakenpanden maakt het centrum van Vaals een stadse indruk. Via idyllische weggetjes en pittige slingerbochten kunt u de dorpskernen van Vijlen, Lemiers en Holset verkennen, waar de landelijke omgeving en markante vakwerkhuizen het decor bepalen. Zeker in de kleinste gehuchten als Raren, Rott en Wolfhaag lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Breng gauw een bezoekje aan Vaals om al dit moois te ontdekken.

Wie Vaals zegt, zegt natuurlijk Drielandenpunt. Dankzij de unieke ligging is Vaals bijzonder internationaal geori√ęnteerd.
Vaals en omgeving wordt door velen ook wel het wandel- en fietsparadijs genoemd. Terecht overigens! Rond het Drielandenpunt kan men eindeloos wandelen door de uitgestrekte Duitse, Belgische en Nederlandse bossen.
Men treft hier Europa''''s grootste doolhof aan, het Drielandenlabyrint. Steden als Aken, Luik en Maastricht liggen naast de deur: dat is Vaals. Het is een grensplaats met stadse allure.
Winkelen in Vaals heeft internationale flair. De weekmarkt op dinsdagmorgen vindt plaats in een luisterrijk, historisch decor van monumentale gebouwen.
Gezellige terrasjes nodigen uit tot heerlijk relaxen. Tafelen in Vaals betekent vakantieplezier, sfeervolle restaurants staan borg voor kwaliteit
Op zoek naar leuke idee√ęn voor uw vakantie? Op zoek naar iets om met de kinderen te doen? In Vaals is van alles te doen.
Wat is er in Vaals te doen?